Main Area

Sörrel és vízzel böjtölés

Már többször megbizonyosodhattunk arról, hogy az Egyesült Államokban elég komolyan veszik a sörözést. Most éppen a nagyböjtöt reformálták meg, természetesen sörrel.

Március 6-án vette kezdetét a nagyböjt nevezetű „parádé”, ami a húsvét előtti 46 napos időszakot takarja és kb arról szól, hogy lemondunk a zsíros-húsos fogásokról, amivel „lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.”

Forrás: Insider

Del Hall, ohiói lakos és a Fifty West Brewing főzde sales vezetője, pedig egy kicsit csavart ezen a koncepción és nem csak az ételek egy részét száműzte az életmódjából, hanem úgy mindent is. Két tápanyagforrásra koncentrálódik majd a 46 napos kúrája, mégpedig a sörre és a vízre! Ezt az ötletet az 1600-as évekbeli német szerzetesektől lopta valójában, akik egy speciális sört főztek a böjt idején, amikor nem fogyaszthattak szilárd ételt, így maradt nekik a Doppelbock. Ez a sörtípus magában is beillik egy étkezésnek, úgyhogy részben érthető az elképzelés, de azért nem mondanám, hogy jól laknék ezzel.

Ez nem éppen egy szokványos koncepciója a nagyböjtnek, de végülis nem rossz ötlet. Olyannyira nem, hogy elég komoly gerilla marketingnek is beillik a dolog. Sztorink hőse Fifty West Brewing sörfőzdében dolgozik és nyilván ki lehet találni kinek a sörét fogja majd inni a „kihívás” alatt. Gyakorlatilag minden nagy országos csatorna beszámolt erről a produkcióról, több talkshowba is meghívták, úgyhogy nyugodtan gondolhatjuk ezt egy marketingfogásnak is.

Egy durva fogyókúrának mindenképpen beillik a dolog, mert 1 hét alatt kb 8 kilót fogyott vele hősünk. Kíváncsian várjuk mi lesz a 46. napon!

Forrás: Insider

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel