Main Area

'Sup Bro - TESZT

FIRST The Craft Beer Co.
Sörfajta New England IPA
Szín Hazy
ABV 6,8%
IBU 58
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

A mindmáig nehezen elérhető, kb. két éve nemesített Sabro komlófajta egy, a komlók között is egyedi íz- és illatvilágot képvisel: trópusi gyümölcsös, enyhén kókuszos jegyeit szerettük volna mi is minél jobban kiemelni, így lett új IPA-nk Single Hop – vagyis csak a Sabro-t használtuk, méghozzá nem is keveset.
DDH, vagyis duplán hidegkomlózott – a szokásos 8-9 gramm/liter komlómennyiség helyett ezúttal 24 grammot használtunk literenként, hogy minél intenzívebben meg lehessen ismerni a Sabro komló sajátosságait.
Mindezt pedig szeparálatlanul, szűretlenül hagytuk, hogy a New England IPA-khoz illő módon, sűrűn, szinte gyümölcslészerűen omoljon a szinte okkersárga sörünk a pohárba.

TESZT

A FIRST nem arról híres, hogy sajnálná a komlót a fogyasztóktól és ez duplán érvényes a small batch szériájukra, ami gyakorlatilag azzal lopta be magát a szívünkbe, hogy full-extra söröket tett le az asztalra. A Countryside Buddha a mai napig is az egyik kedvenc főzetünk tőlük, de hát az csak a jéghegy csúcsa. A legújabb sörükkel a 'Sup Broval egyszerre próbálnak lazáskodni az amerikai szlengben használt "What's up Bro" kifejezés rövidítésével és közben pedig utalni a sörben használt komlóra is (fonetikusan szápbró, amiben a p betű silent. bocsi, néha előjön belőlem az angoltanár). Ez pedig nem más, mint 2020 "slágerkomlója" a Sabro komló, amit már előszeretettel használt több sörfőzde is, nekem a legemlékezetesebb a Horizont Playground Sabro-s NE IPA-ja volt a témában. A 'Sup Bro megint egy tökéletesen sikerült darabja lett a small batch szériának, remekül megtalálta Máté az összhangot. Már kitöltéskor is öröm ránézni, mert a NE IPA-k begyűrűzésének aranykorára emlékeztető baracklé színe van, ami egyben azt is jelenti, hogy van benne anyag bőven. Teljes valójában ez egy DDH Single Hop NE IPA, csak hogy tudjuk hol a helyünk. Zseniálisan itatja magát, nagyon jön benne a komló, de nekem sajnos a Sabro-ra jellemző kókuszos feeling annyira nem jött át. A végeredményben nem csak a színe, de az íze is inkább baracklére emlékeztet. 6,8%-os sörről van szó, úgyhogy vigyázni kell itt is, mert nagyon csúszik és egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy amerikai szlenggel beszélünk pár ismeretlen archoz amerikai akcentussal, hogy 'Sup Bro?! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel