Main Area

Superside - TESZT

Yeast Side Brewery
Sörfajta New England IPA
Szín hazy
ABV 6 %
IBU 23
Kiszerelés 0,33l doboz

Sörfőzde leírása a sörről

Megérkezett a zászlós hajós sörünk immáron dobozban. Tökéletes frissesség, tökéletes íz. Rendeld meg még most, nehogy lemaradj róla!!

Az IPÁK -között az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő NEW ENGLAND IPA típusú sörünkben a főszerep a komlóé és az élesztőé. Krémességét a pelyheknek köszönheti. Trópusi gyümölcsös ízét a Mosaic komló szolgáltatja. Enyhe keserűséget, citrusos, trópusi gyümölcsillatot és selymes kortyérzetet hoz minden különleges sörkedvelőnek.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Kellően opálos, átláthatatlanul sűrű. A stílusra jellemző „hazy” teljesen jelen van, leginkább egy jó sűrű baracklére emlékeztet. Habja apró buborékos, ami vékonyan megmarad.

Illat: Friss komló illat jellemzi a sört és minden mást el is nyom. Citrusos, barackos, grapefruitos és trópusi gyümölcsös jegyeket hordoz magában elsődlegesen, a háttérben fenyős, gyantásabb jegyek is előbukkannak.

Íz: Enyhén keserű, de a komló mégis kellően ki tud domborodni belőle. Kortyérzete nagyon lágy és kellemes. Eleinte a trópusi gyümölcsös jegyek kavalkádja érkezik, ami egy minimális keserűérzettel zárul.

Összbenyomás: A Mosaic komlót talán már nem kell bemutatni senkinek és most is bizonyított, hogy milyen sokoldalú és mennyi potenciál van benne. A sör szerintem nagyon rendben van, abszolút selymesek a kortyok minimális keserűvel és brutális ízorgiával. Egy hidegebb időben is azonnal a tengerpartra tud repíteni és mivel csak 6% az alkoholtartalma így ebből belefér egy pár kórsóval. Ajánlott kategória!

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel