Main Area

Zserbó - TESZT

Hopfanatic Brewery
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 10,5
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Diós, házi baracklekváros chocolate stout.

Premier

Teszt

Kiss Tamás kiskunhalasi boszorkánykonyhájáról az év második felében egyre izgalmasabb főzetek szivárogtak ki. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még karácsony előtt bedobta új sörét, a zserbós stoutot. Az ital összetétele nem hazudtolja meg a nevét, hiszen az üstbe egy adag dió és egy szép kondér házi baracklekvár is belekerült. Viszont, mint tudjuk, ez közel sem minden: a kérdés inkább az, mi érződik a süti-sörből.

A sörre ránézve a csoki biztosan eszünkbe jut a fekete szín és a közepes, kakaóbarna hab láttán, de az illatban is ott az étcsokoládé. A zserbó viszont a kortyban indul meg igazán: kapunk egy középvastag csokis testet, ami enyhén gyümölcsös, de ami a legfontosabb, az íz közepén dióba, végén pedig fanyar baracklekvárba futhat bele a figyelmes kóstoló. Bár ezek az ízek nem harsányak, a zserbót keresők mégis könnyen ráakadhatnak, a sör édeskés íze mellett pedig teljesül a címke ígérete: ez egy folyékony zserbó.

Összhatás tekintetében most a könnyebb stoutok kedvelői járnak jól, na meg azok, akiknek karácsony után már eltűnt a zserbó-túltengésük. Ők ugyanis egy laza desszertsört kapnak a névadó süti ízével. 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel