Main Area

4 új sört lehet majd kóstolni a sörgyárfesztiválon

Szeptember elsején ötödik alkalommal rendezik meg a DreherFesztet és a remek koncertek mellett, négy új sör is kóstolható lesz. Mondjuk is mik azok!

A sörgyár már 5 éve minden évben kihoz valami újdonságot a DreherFesztre. Kísérleti söröket, amit meg lehet kóstolni és ha nagy sikere lesz, akkor bekerülhet dobozba és a boltok polcaira is. Ez néha ütősebb felhozatal, néha meg kevésbé ütős. Az idei eresztés elég jónak tűnik, hiszen már ők is csinálnak felsőerjesztésű sört és nem csak a Pale Ale lesz majd kapható a fesztiválon.

A Pale Ale-t extra friss, pasztőrözetlen tanksörváltozatban is meg lehet kóstolni, ugyanez elmondható az alapdarabról, a Dreherről is. Ez utóbbi szűretlen formában is ott lesz a fesztiválon.

A csak a fesztiválon elérhető specialitások az alábbiak:

Tropical Mango: gyümölcsös, frissítő világos sör

Black Plum: aszalt gyümölcsös, japán szilva aromájú feltételezhetően barna sör

Dreher Red Ale: karamellás ízjegyek és a pörkölt keserűség aromái jellemzik; a Pale Ale-hez hasonlóan felsőerjesztésű sör

Bombay IPA: testes, fűszeres, szűretlen IPA

A sörök a már megszokott 500 forint per korsó áron lesznek elérhetőek egységesen, ami elég barátinak tűnik.

Extraként idén összefogtak Sass Danival, egy feltörekvő gasztró arccal, hogy készítsen sütit a sörük mellé (a sörsüti párosítások nagyon nyomulnak most) és ennek eredményeként az első 555 látogató megkóstolhatja a Dreher Bakkal és malátával készült muffinokat.

Idén is lesz a már megszokott Főzőház túra, ami mellett az 5. évforduló alkalmából a sörgyár mélyebb betekintést is enged mindennapi életébe: a Dreher Inside kitelepülésen izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé.

Emellett megint mindenki megmutathatja mennyire jó csapos is, mert lesz megint Csapold magad! pult, ahol mindenki magának facsarhatja ki a sört a csapokból és el is mondják, hogy kell optimálisan megtölteni a korsódat.

Az 5. DreherFeszt sörei

Dreher Unfiltered Classic

Fedezd fel a szűretlen Classic Dreher eredeti természetességét! Élvezd karakteres, enyhén fanyar, malátás ízvilágát és tartós habkoronáját. Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsösség és a komló fűszeressége.

Dreher Bombay IPA

Ízében és a látványában is magával ragadó szüretlen IPA sör. Ízvilága a megszokottnál is frissítőbb, színe pedig különlegesen opálos. Egy tartalmas élményt nyújtó sör, amely magában hordozza mindazt, amit a nyers IPA nemes alkotói megálmodtak: testes, delikát, fűszeres ízt.

Dreher Black Plum

A Black Plum különleges íz- és illatélményét a japán szilva aromája teszi testes, karakteres, kesernyés, enyhén pörkölt tulajdonságokkal bíró sörré. Karamellás, aszalt gyümölcsös édesség tökéletes harmóniája a pörköltes keserűséggel. Igazi ízkihívás!

Dreher Tropical Mango

Dreher Tropical Lager, melynek illatában kellemes mangó, egzotikus gyümölcsök és virágok aromája alkot tökéletes harmóniát. Ízében delikát, nem tolakodó, karakteres keserűje viszont folyamatosan jelen van. Egy különleges frissítő élmény.

Dreher Red Ale

A Dreher Red Ale egy vöröses, halvány barna sör, amelyet kifejezetten az ale sörök kedvelőinek készítettünk, mivel ízében a Dreher Pale Ale karakterét harmonizáltuk egy karamellás, malátás, pörkölt jegyekre utaló aromával.

Dreher Pale Ale Tanksör

Egy kellemesen kesernyés ízvilágú, könnyen iható, ale típusú, szűrt sörkülönlegesség most igazán frissen csapolva, egyenesen a sörtankból.

Különleges komlók (Kazbek, Citra és Chinook) hozzáadásával gondoltuk újra az eredetileg Angliából származó receptet.

Dreher Classic

A Dreher Classic egy tradicionális, pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt klasszikus sörélményt.

Dreher Classic tanksör

Egy klasszikus íz pasztörizálás nélkül. A Dreher Tanksör a szűrést követően azonnal a tankba, onnan pedig a korsódba kerül. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

Dreher Triplakomlós

Éld át a nyár különleges pillanatait a 2018-as limitált kiadású Centennial komlóval készült, frissítően virágos és citrusos ízjegyekkel teli sörünkkel!

 

Helyszín:

Dreher Sörgyárak (1106, Budapest, Jászberényi út 7-11.)

Időpont:

2018. szeptember 1. szombat: 14:00–02:00

Jegyár:
Elővételben (korlátozott számban): 2018. augusztus 31-ig 2000 Ft
Helyszínen: 2500 Ft 
A jegyekhez a fesztiválon beváltható 0,5l-es sörkupon jár.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

FB esemény

 

ZENEI PROGRAMOK

NAGYSZÍNPAD

14:00 – 16:00

Semmibeats

16:30 – 17:30

Lóci Játszik

18:00 – 19:15

Magashegyi Underground

19:45 – 21:00

Kelemen Kabátban

21:30 – 23:00

Belga

23:10 – 00:30

Cloud9+

00:45 – 02:00

Dublic és B’andre

KISSZÍNPAD

14:00 – 16:45

Gabriel Dubuc DJ Set

17:00 – 22:00

Fellép a Lángoló Gitárok és a Dreher közös zenei tehetségkutatójának, a DreherFeszt Felfedezőnek 5 döntőse. A bandák, akik már egyenes ágon bejutottak:

Down For Whatever,

Beatkoho,

The Palace,

Úrfi

22:00 – 00:00

Bamboleo

00:00 – 02:00

Adam Bence

ROCKLAP

18:00 – 21:00

Mäte

21:00 – 00:00

Klokk

00:00-02:00

Loving Arms

 

EGYÉB PROGRAMOK, HELYSZÍNEK

14:00 – 16:00

A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program Csapolóversenye

14:00 – 18:00

  • Főzőház-túra
  • Dreher Inside – Izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a Sörgyárak kulisszái mögé

14:00 – 20:00

  • Suhanj Alapítvány akadálypálya és kranking bemutató,
  • RetúrPack játékok
  • Dreher Ésszel Iszom program kitelepülés
2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel