Main Area

A boltokban is a söröké a főszerep a héten

Bár mindenki, akit érdekelnek a sörök a BPBW-re van kiéhezve a héten, de nyilván nem áll meg az élet máshol sem. Stílusosan pont ugyanazon a héten tér vissza a Lidl és a Spar sörakciós promója, amikor minden a sörről fog szólni.

A Budapest Beer Week a sörélet középpontja a héten, de nem mindenkinek szól a sörfeszt, ezért ez a cikk most leginkább nekik készül, hogy ők se maradjanak szomjan a héten. A Lidl-től már nem újdonság az, hogy nagyobb adagnyi söröket akcióznak, most egészen pontosan 9 oldalnyi sör van a promóban, de azért csak pár tétel éri meg ténylegesen. A Spar is kiemelte a söröket a heti akcióiban, ott tényleg izgalmas tételek vannak, amik eddig nem nagyon voltak alapból sem sehol. Sörakciók szerda estig!

LIDL

Nem nagyon tudok semmi újról, kifejezetten limitáltról beszámolni a kínálatot illetően, egyszerűen csak arról van szó, hogy a klasszikus belga vonal megint megérős lett, de az mellett a magyar kisüzem is kicsit képviselteti magát.

A belga vonalon a Piraat Tripel Hop négyes csomag, ami először szembe jön velünk az 500 forintos darabárával. Rögtön utána említeni kell a nagyobb sörválogatás csomagot, szintén belga sörökkel, de itt összesen 6 sör van a dobozban 2500 forintért (ebben is van Tripel Hop egyébként). Van még egy barna ale válogatás is ezek mellett, amiben szintén 6 sör van, és ennek a megítélése már egy kicsit véleményesebb, de kísérletezni tökéletes ez is.

A magyar söröket elnézve leginkább a HopTop söreit érdemes választani, a Ceylon Buddy nekem a mai napig az egyik legkedvencebb teás söröm és 550 egy dupla IPA-ért elég jó deal is. Ami még említésre méltó az a szokásosan visszatérő Kronen akció, aminek keretében 299-ért lehet egy fél literes dobozos Kronenbourg Blanc-ot venni.

SPAR

A Kronenbourg Blanc tökéletes átkötés a két áruház akciói között, mert a Sparban is akciózva van, ugyanannyiért szerezhető be, mint a konkurenciánál.

Azonban a Spar most izgalmas tételekkel is bővítette a sörakcióját. Például, aminek nagyon örülünk és teljesen jó áron is lehet most hozzájutni az a Stone Brewing Enter Night söre, ami az utóbbi idők egyik legjobb világos söre volt nekem. 699 forintért lehet beszerezni, ami tekintve, hogy fél literes és hogy egy menő külföldi főzde söre nagyon baráti. Ez mellett egyébként a Corsendonk négyes sörválogatása is elég szimpatikus, 1500 forintért mérik.

Ha pedig ez sem lenne elég vagy éppen valami magyar klasszikusra vágynátok, akkor vegyetek le a polcról egy Jam72-t és tárazzatok be otthonra belőle.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel