Main Area

A Lidl megint a pénzünkre hajt a legújabb sörakcióival!

Már nem számít újdonságnak, hogy ténylegesen minőségi söröket is lehet a boltokban kapni, de a Lidl valahogy mindig is nagyobb figyelmet fordított erre. Most sem szarral gurítanak, megint el lehet költeni náluk a fizetésünket!

Mondhatni már mindennaposak a nagyobb boltok polcain is a minőségi sörök, sőt szerencsére a nagyobb akciók is ezekre. A Lidl májusi akciója után azt gondoltuk ezzel kell most egy darabig beérnünk, de szerencsére ők máshogy gondolták. Megint egy rakat sör kerül majd a polcokra, érdemes gyorsan rárabolni, mert a múltkor is úgy vitték, mint a cukrot!

Rögtön az első tételekkel ledobják már a bombát, hiszen a francia Abbaye de Vauclair Imperiale egy teljesen vállalható belga típusú sör és alapból is imádjuk a parafadugós söröket, ennyi pénzért meg ajándék. De valójában az első oldalról nem ez a szenzáció, hanem a Mad Scientist azon söre, ami szerintem a mai napig a legjobban fogy, a Mango Bay! Ráadásul ez egy tipikusan nyári sör, az 5,2%-os alkohol és a könnyed, magát itató ízvilág „instant get” kategóriába helyezi. Közvetlenül a főzdétől rendelve 900 forintot kell érte fizetni, kell még mást mondanom?

Maradva a hazai vonalon a Hoptop sörök megint akciózva lesznek, szerintem most reggel nyitásra odamegyek, hogy be tudjak vásárolni a Ceylon Buddy-ból, még mindig ez a nagy favoritom az egész felhozatalból. 550-ért pedig könyörög azért, hogy egy rekesszel vegyen az ember! De a Piraat Triple Hop is egy brutálisan jó vétel, a belga „nagyüzemi” sörök közül nekem ez az egyik kedvencem, ráadásul 500 forintért üvegje több, mint baráti ár! És végül de nem utolsó sorban, a Gulden Draak extrája, a Dark Red Triple, ami valójában csak egy furcsa névbe öltöztetett Classic. De ez valójában semmit sem vesz el az értékéből, zsenialitás ez is. Ráadásul 800-1000 forint között mozog üvegje, úgyhogy az 500 forintos üvegenkénti ár magáért beszél!

Az utolsó említésre méltó oldalra pedig két tétel maradt, a múltkori akcióban is szereplő Punk IPA és egy sörválogatás. A Punk IPA-ról nem is írnék hosszabban, egyrészt mert mindenki ismeri, másrészt pedig mert a 650-es ár megint csak mindenki más alá megy. A végére pedig maradt a Classic Ales sörválogatás, amiben angol sörök szerepelnek és inkább a kísérletező kedvűeknek ajánlott. Nem mondanám, hogy egyesével ezt a szortimentet szedném össze angol sörökből, de nem lehet rá panasz. Őszintén szólva, én sem kóstoltam mindet, úgyhogy egy pakkra én is tuti benevezek.

Megint elég hardcore akciót rittyentett a Lidl, mindenképpen megéri most jól bevásárolni a sörökből, mert úgyis nyár van, jönnek a grillpartik, sörökből sosem elég. Ráadásul most olyan sörökkel lehet feltölteni a hűtőt, amik tényleg durvák, ne maradjatok ki ebből a buliból!

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel