Main Area

Globálisan, közösen a söréletért! – All together IPA

A sörélet elég nagy ütést kapott be a korlátozások és karanténozások miatt és gyorsan felismerte a piac, hogy együtt tudunk csak tenni azért, hogy minimalizáljuk a károkat. A nemzetközi sörös összefogás most elért hozzánk is!

A New York-i Other Half Brewing Company által meghirdetett All Together-projekt lényege, hogy ők megadják az alapreceptet, kifejezetten olyan összetevőkre építve benne, amiket bármelyik sörfőzde könnyen be tud szerezni. Innentől pedig a résztvevő összes sörfőzde eldöntheti, hogy marad-e ezeknél az összetevőknél, vagy mint minden magára valamit is adó kisüzemi sörfőzde, tesz bele egy csavart. Egyedül csak annyi a kikötés, hogy a végeredménynek All Together néven kell a piacra kerülnie, az általuk megadott címkedizájnnal és hogy az eladásokból származó bevételek egy részét valamelyik iparági szereplő megsegítésére ajánlják fel a résztvevő főzdék.

Hazai viszonylatban ez a projekt a MONYO-nak köszönhetően valósult meg, amihez a YeastFlow csapata az élesztőt (YF-103 Steamprunk), míg a Graphasel Design Studio pedig a grafikát bocsájtotta "pro bono" a rendelkezésükre. Végül nem tértek el túlságosan az alaprecepttől, így a végeredmény egy, a tengerentúli aromakomlók (többek közt Columbus, Azacca, Sabro) jellegzetes trópusi gyümölcsös íz és illatjegyeiben bővelkedő, krémes kortyérzetű és könnyen csúszó hazy IPA lett

A főzde az eladásokból befolyó összeget nyilván nem a saját zsebébe tömi, hanem ahogy azt már tették korábban a #mentsmegegycsapost kezdeményezésnél is, kocsmákat fognak támogatni a bevétellel. Egész pontosan az alábbi főzdéket:

Csakajósör (Budapest)

KEG Sörművház (Budapest)

Bölcső Bar & Food (Budapest)

Maláta kézműves sör- és grill kert (Szeged)

Szakkör Craft Beer Pub (Kecskemét)

A söröket a MONYO webshopjában lehet megvenni, illetve csapolt verzióban a fenti kocsmákból lehet majd beszerezni (sajnos Budapesten egyelőre még csak kiszállítós megoldással).

Csütörtökön, közvetlenül a Horizontos “groundbreaking” sörpremierünk után pedig egy élő videóban tudjátok folytatni a kóstolgatást, ugyanis ők is ezt a módját választották a sörpremiernek. Beszélgetnek majd a tulajdonosokkal arról, hogy mégis hogyan bírják a jelenleg kialakult helyzetet, milyennek látják a jövőt és persze hogy menyire ízlik nekik az All Together IPA.

A mi sörpremierünkben is el fogjuk mondani, de ha velünk már végeztetek (és/vagy elegetek van belőlünk), akkor csatlakozhattok rögtön a következő etapba!

ITT TALÁLJÁTOK AZ ESEMÉNYT

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel