Main Area

Gyümölcsbomba jöhet? Hello Frootie!

A Belvárosi Sörfesztiválon találkoztunk a csinos köntösbe bújtatott cukorsokkot előidéző gyümis sörökkel, amik valószínűleg szép karriert fognak befutni a fogyasztók között!

2020 legnagyobb hazai sörfesztje eléggé kellett mindenkinek, mind a májnak, mind a léleknek. A már bevált márkák mellett viszont voltak újoncok is. Mint például a Szia Uram! és a Ria Ria. Viszont az új fiúk közül leginkább a Frootie pályázik közönségkedvenc babérokra, ugyanis két változatban kínálnak brutál gyümölcsös sör opciót.

A másik két sörmárkához hasonlóan ez is a Kurucz testvérek egyik almárkája, ami azzal próbál hódítani, hogy iszonyat gyümölcsös érzést varázsol a szánkba. Előljáróban csak annyit szeretnék mondani a sörökkel kapcsolatban, hogy ezt tökéletesen hozza is, viszont talán kicsit még túl is tolja a célokat.

A Mango IPA volt az első választásunk kóstoláskor, mert azért a mangó nem egy újkeletű adalék a sörök világában, elég ha csak a Mad Scientist Mango Bay sikerére gondolunk, és ez már sok jóságot vetített előre alapból is. A megszokott mangós IPA felhozatalt alapul véve viszont teljesen mást kaptunk, mint amire számítottunk. Már illatában is brutálisan érződik a mangópüré és ez a kóstolás során sem változik meg. Egy fura egyveleget eredményez a masszívan édes mangópüré és az IPA-ra jellemzó komlós keserűség, de működik. A női sörivóknak tuti be fog jönni a téma (már tesztelve és bizonyítva is ez a kijelentés).

A másik Frootie sör az Áfonya Ale, amitől hasonló tulajdonságokat és élményt vártunk, de… durvább volt, mint amire számítottunk. Itt sokkal kevésbe ver arcon a csümölcs, sokkal inkább harmóniában van a sörrel. Szerintem remekül összeállt a sör, a pirosgyümölcsös sörökre jellemző édeskés érzés is megvan, miközben kellemesen simogat a 4,5%-os Ale mivolta.

Megnézve a két sört, nincs is mást mondanom, minthogy a górcső alá vett sörök simán megállják a helyüket a piacon, mert menő a design, jó az árazás (499 Ft) és maga a termék is betalál. Kicsit talán túl is tolja a gyümölcsöt, de ez maximum abban nyilvánul meg, hogy elfelejti az ember, hogy 4-5%-os söröket iszik. A gyümölcsös sörök alapból is reneszánszukat élik a "hétköznapi felhasználók” között, a Frootie kreálmányai pedig leginkább nekik szólnak. Mindezt olyan áron teszik, ami mindenkinek bőven tűréshatáron belül van. Nincs is más hátra, mint pohárba vele!

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel