Main Area

Gyúrj és igyál fehérje sört

Sok mindent látunk már a sörökkel kapcsolatban, de még én is meglepődtem, amikor az interneten szembe jött velem a világ első alkoholmentes protein sörének hirdetése. Gyúrunk vazze?

Annyira minden a sörről szól, hogy már nem csak a kocsmákban és a boltokban lehet hozzájutni, hanem már az edzőtermekbe is beköltözött. Nem csalás, nem ámítás, ha elmentek edzeni a konditerembe, akkor lehet olyat fogtok látni, hogy az embereknek nem fehérje shake van a kezében, hanem egy sört iszogatnak.

Kis utánajárás eredményeképpen kiderült, hogy ezt Németországban főzi a Joybraeu főzde és ez az egyetlen termékük. Ergo láthatóan nem egy már meglévő sörfőzde bővítette ezzel a kínálatát, hanem egy kifejezetten erre a sörre létrejött sörfőzdéről van szó. 0,5% alkohol van benne, így alkoholmentesnek van hirdetve a sör. Vélhetően egy lager sörről van szó, bár ők kategorikusan „proteinbier”, azaz fehérjesörként aposztrofálják a típusát. Az azért elég beszédes, hogy az Untappd értékelése 1,71-nél áll, 89 szavazat alapján.

Az egész oldaluk és a sör leírása is olyan, mintha valami táplálék kiegészítő adatlapját néznénk, mert nagyjából csak arról regélnek, hogy milyen összetevők alkotják, amik előnyösek az edzéshez. Itthon úgy néztem több webshop kínálatában is kapható a sör, 990 forintos áron mérik a 21 gramm fehérjét tartalmazó sört. Alapvetően ez nem egy túl elrugaszkodott ár azt figyelembe véve, hogy mennyiért mérik alapból is a söröket, csak hát ez alkoholmentes, ami kicsit fájó pont.

Lehet majd beszerzek egy üveggel, hogy megnézzem magamnak ez mégis mit tud. Addig is itt hagyom azt az érdekes csillagállást, hogy a six-pack kifejezés itt elég aktuális és sok értelmű kifejezéssé vált, azzal együtt, hogy nem szakállas hipszterek vannak a promó képeken, hanem masszívna kisportolt ellentétjeik.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel