Main Area

Igyál úgy, mint Homer Simpson

Kevés olyan animációs sorozat van, amit tényleg mindenki ismer, de legalább már hallott róla. Így vált a Simpson család kopasz, pocakos sörvedelő főszereplőjéből a rajzfilmek történetének legnagyobb sörivója. Most pedig mi is vedelhetjük a Duff sört liter számra!

Nem számít már újdonságnak, hogy a kult sorozatokból ismert kitalált helyek vagy termékek néha megelevenednek. Elég csak a Family Guyból ismert Drunken Clam példájára gondolni. Most azonban a „konkurencia” van terítéken, hiszen a Simpson családból ismert Duff sör elevenedett meg. (már nem először, mert korábban a Florida Brewing a Super Bowl idejére már készített egy változatot)

 

Az angliai Lidl boltok polcain jelentek meg a Duff sörök, amik „Legendary Duff Beer” néven futnak hivatalosan, mert valószínűsíthetően nem járták végig a hivatalos engedélykérős utat, hogy használhassák a nevet és a designt. Nekem az volt az első gondolatom, hogy tuti valami pancsolt nagyipari lóhugy került palackozásra valami nevenincs gyár alsókategóriás söreként, amit a jó névválasztással fognak majd eladni, de a származását megnézve bizakodásra adhat okot, hogy nem holmi ipari méretű sörgyárban főzik a kult sört, hanem a Németországban található Eschwege kolostorban, ahol 1839-ben alapítottak sörfőzdét. Abból kiindulva, hogy átszámolva kb 450 forintért lehet hozzájutni a Lidlben, némi reménysugár is felsejlik a minőséget illetően, bár mint tudjuk az ár nem mindig egyenesen arányos a minőséggel. A limitáltan elérhető Duff sör egyébként egy pilsner sört takar.

Ratebeer és Untappd értékeléseket elnézve azonban sajnos gyorsan elfogy a lelkesedés, mert közel sem mondhatóak hízelgőnek (bár az Untappd közönsége erős közepesre értékeli). Mondanom sem kell, hogy ennek ellenére kötelező kipróbálni, ha rá tudjátok tenni a mancsotokat. Valószínűleg erre még Duff Man is csak ennyit tudna mondani:

 
 
 
View this post on Instagram

"OH YEAH!" #NationalBeerLoversDay #Duffman #Simpsons #TheSimpsons

A post shared by The Simpsons (@thesimpsons) on

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel