Main Area

Jubileumi 10. Whisky Show – Újra whiskyvel töltik meg a Corinthia Hotelt

A sörök mellett a másik nagy italos szenvedélyünk a whisky. Gyakorlatilag az első Whisky Show óta ott vagyunk mindegyiken valamilyen formában és a most novemberi alkalom sem maradhat ki, ahol több mint 500 whisky és egyéb prémium párlat lesz majd terítéken!

A whiskyknek szerencsére egyre nagyobb követőtábora van már itthon is és ez nagyban köszönhető (ha nem csak nekik) a már tizedik évét taposó Whisky Shownak. Évente gyűlnek össze az ital szerelmesei és kóstolgathatnak olyan whiskyket, amiket más esetben nem is tudnának megkóstolni vagy nem is tudják, hogy erre vágynak. A Whisky Show pontosan ebben nagyon jó, hogy rengeteg opciót lehet végigkóstolni és aztán az este végén eldönthetjük melyikből szeretnénk egy üveggel magunkévá tenni.

Már évek óta a Corinthia Hotel ad otthont az eseménynek és szerencsére a tavalyi kihagyás után újra ide térhetünk majd vissza. Idén november 6-án és 7-én nem szabad más programot csinálni, már most mondjátok le a családi elfoglaltságokat!

JEGYVÁSÁRLÁS

A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító teszi tiszteletét. A rendezvény már évek óta túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több egy hagyományos whiskys rendezvénynél. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatok is kiállításra, illetve kóstolóra kerülnek. Kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk a különféle prémium és szuperprémium italokkal. Arról már nem is beszélve, hogy a sörös whiskyk is képviseltetik magukat, egész pontosan az alábbiakat lehet majd kóstolni:

  • Teeling Galway Bay Stout Cask (0,7L, 46%)
  • Teeling Amber Ale Finish (0,7l, 46%)

A whiskyn túl

Többek között az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnacokkal, amelyek fenséges ízvilágukkal szinte a szemünk elé idézik azokat a francia domboldalakon érő, egészséges, dús szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek. De kóstolhatunk a rendezvényen olyan cognacokat is, amelyek igen koros párlatok keverékei, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek. A reneszánszukat élő ginek évek óta kitüntetett szerepet kapnak a rendezvényen: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium gint kóstolhatnak az érdeklődők. A rumok kedvelői is bátran jöjjenek a Whisky Show-ra, hisz kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja majd őket a francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig. A WhiskyNet standján pedig különleges dél-amerikai párlatok (tequila, mezcal, stb.) is várják az érdeklődőket.

Több mint csak kóstolgatás

Mint minden évben, az idén is több programmal várják a kilátogatókat. A leginkább hívogató programok a Masterclass szemináriumok, ahol amolyan vezetett túrára lehet beülni a párlatok világába. Közös kóstolás, érdekes sztorik és nem utolsó sorban az önfeledt hangulat, ami ezeket a workshopokat körbelengi. Ráadásul ezek közvetlenül a gyártók és lepárlók előadásában történnek! Ezekre előzetesen kell jegyet váltani pluszba a belépő mellé, de mint rendszeres látogató garnatálhatom, hogy minden forintot megér! Lesz még Whiskykoktél-verseny, és jönnek az elmaradhatatlan skót dudások is. Ha pedig megjött a hangulatunk egy hamisítatlan kaszinózáshoz, akkor pedig a Whisky Casinot is érdemes meglátogatni.

CSATLAKOZZATOK A FACEBOOK ESEMÉNYHEZ

Mi biztosan ott leszünk és mindenkit arra buzdítunk, hogy látogasson ki. FONTOS, hogy az esmeény csak védettségi igazolvánnyal látogatható, így kérlek ezt már a jegyvásárlás előtt vegyétek figyelembe.

A részletes programot ITT találjátok, a rendezvény WEBOLDALÁT pedig érdemes böngészni alapból is.

Időpont:

2021. november 6-7-én (mindkét nap 14:00-tól 21:00-ig tart a rendezvény)

Helyszín:

Corinthia Hotel Budapest, 1073 Bp. Erzsébet körút 43.

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel