Main Area

Magyar Uborkasaláta - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Berliner Weisse
Szín Világos sárga
ABV 5
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

Az orosz AF Brew-vel közösen elkészített, uborkás berliner weisse.

Teszt

Ha valaki nyilvántartja a sörfőzésben az egyszerre nagyon hülye és zseniális ötleteket, valószínűleg rögtön feljegyezte azt a sört, amit az orosz AF Brew és a Mad Scientist tervelt ki még tavaly. Az ötlet ugyanis egyszerű volt: csináljunk valami magyart. NAGYON magyart. Mondjuk, mint a marhapörkölthöz majszolt uborka saláta. Aztán pár technikai bravúr és orbitális mennyiségű megpucolt uborka után megszületett egy berliner weisse, ami teljesítette a lehetetlent, azaz még megosztóbb lett, mint egy átlagos savanyú sör.

Nyilván mondanom sem kell, hogy ezt is meg kellett kóstoljam. Többször, mert ilyen főzetből valószínűleg nem lesz több. Meg is kaptam a sok anyagtól opálos, mélyarany színű poharamat, ami már a pultos kezében terjesztette jellegzetes, koviubis illatát. A korty pedig…hát mit mondjak: savanykás, üdítő uborkasaláta lé. De tényleg. A savanyúság masszív, az uborka intenzív, néha még kaprot, sőt marhapörköltet (!) is beleérzek, de itt élek a gyanúperrel, hogy csak az erős képzettársítás miatt. Szerintem zseniális a cucc, nem csak azért, mert egy tökéletes másolata egy ételnek, de saját jogon is. Én bármikor bevállalnék még pár pohárral. És a vicc? Alapvetően nem szeretem az uborkát.

Persze simán elhiszem, hogy az olvasók több, mint felénél már a koncepció megbukik, de aki van ennyire nyitott (vagy elvetemült) arc és tesz vele egy próbát, nem fog csalódni.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel