Main Area

Már nem csak írunk a sörökről, hanem áruljuk is azokat – Beerheaven

Több hónapnyi tervezgetés, előkészület után révbe ért a webshop projektünk, elindult a Beerheaven. Főzdeáron adjuk majd a hazai kisüzemi söröket és ez még csak a jéghegy csúcsa!

Lehet feltűnt, hogy mostanság nem éppen ontjuk magunkból a contentet. Ennek egy igazán egyszerű oka van, a saját webshopunk elindításán dolgoztunk év eleje óta! Bár pár hónapnyi tervezés nem hangzik soknak, de a valódi tervezés már évekkel ezelőtt elkezdődött a fejemben és most jött meg az utolsó lökés az indulásnak. De vajon mitől is lesz ez más, mint a többi sörshop? Reméljük több mindentől is!

Laza 10 éve mozgom a sörvilágban, már a hazai kisüzemi (akkor még kézműves) sörök megjelenése előtt is a sörélettel foglalkoztam. Bár akkor még sok mindenről nem lehetett írni. Mostanra elérte a kritikus szintet a szegmens és gyakorlatilag már annyi főzde van, annyi sör van, hogy nehéz eligazodni az útvesztőben. A Szűretlennel ebben is segíteni szeretnénk a mai napig is a sörtesztekkel és az ajánlókkal. Viszont többet szerettem volna, nem mást promózni, hanem a saját boltomat. És eljött ez a nap is!

Több mindenben is eltérünk majd a hazai sörös webshopoktól, láttunk az évek alatt több mindent is, amiben még fejlődési lehetőség van. Az egyik ilyen az árazás. Főzdeáron adjuk majd a söröket, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ugyanannyiért lehet megvenni őket a Beerheavenben, amennyiért a főzdék a saját shopjukban árulják. Ez nekünk nem veszteséges, mert mi csak online bolttal üzemelünk (egyelőre), így nyugodt szívvel tudjuk ezt az árképzést tartani és nem csak indulási akcióról van szó. A másik, amit szeretnénk kiemelni az a körítés. Mindig, amikor a shopokból rendeltem, akkor kb ahány shop volt, annyiféle megvalósításban küldték a söröket. Sok helyen éppen olyan dobozban, amit először megtaláltak, nem is saját logósban, hanem valamelyik főzde dobozában. Mi teljesen egyedi dobozzal dolgozunk, amit egyesével is tudunk akár nyomni, a Pack It technológiájának köszönhetően. Az országban ők tudnak egyedül ilyet csinálni, hogy digitálisan egyesével megnyomják a dobozokat, mi pedig pont olyan partnert kerestünk, akik hasonlóan fontosnak tartják az egyediséget.

Készülünk sörcsomagokkaltematikus csomagokkal és természetesen kiemelten kezeljük majd az új sörök megjelenését, hogy instant, egy csomagban hozzájussatok az előző heti finomságokhoz. Ez a harmadik dolog egyébként, amit hiányoltunk, hiszen egyesével összeszedni minden webshopból a söröket, és mindenhol kifizetni az 1500-2500 forint szállítási költséget annyira nem kellemes. Mostantól mindent egy helyen megvehettek majd, konkrétan csomagba pakolva. A sörszortiment is teljesen máshogy lesz összerakva, amolyan Szűretlenes elképzelésben. Csak olyan söröket fogunk tartani, amit mi is meginnánk. Nem ülünk fel a mead, braggot, gose vonatra, egyszerűen az annyira speckó szerintünk, amit nem mindenki keres. Mi pedig mindenkihez szeretnénk szólni, nem pedig csak a sörgeek réteghez. Ez valójában a Szűretlen Ars poetica-ja is. Továbbá az is egy fontos szempont nekem, hogy csak és kizárólag hazai sörfőzdékre koncentrálunk majd, legyen az nagyobb sörfőzde vagy gerilla, nálunk majd be lehet őket szerezni. Tudjuk, hogy a külföldi főzetek is nagyon ínycsiklandóak, de hazai viszonylatban is mindent megtalálunk, amitől eldobjuk az agyunkat és szeretnénk ezt erősíteni a webshoppal is.

Végül, de nem utolsó sorban, a Szűretlent abból a szempontból is szeretnénk átültetni a webshopba, hogy nem csak általános sörleírást másolunk ki a sörfőzdék oldaláról, hanem a saját sörtesztjeinkkel is segítünk a választásban. Ahogy azt feljebb már vázoltam, nem egyszerű manapság a sörválasztás, ezzel is szeretnénk szűkíteni a kört.

A Szűretlen mindig is a szívem csücske marad, de némileg átalakult a fontossági sorrend. Tudósítani fogunk minden jelentős sörös mérföldkőről és szállítjuk majd a sörteszteket, de leginkább Fűrész Balázs veszi majd át a karmesteri pálcát tőlem. Úgyhogy egy szónak is száz a vége, csekkoljátok a Beerheaven kínálatát (ami folyamatosan bővül majd) és kezdésnek megdobunk titeket egy 10%-os kuponkóddal, használjátok a SZURETLEN kupont vásárláskor!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel