Main Area

Megnéztem hol fogtok sörözni a héten

Szerdán nyitotta meg csapjait a Belvárosi Sörfesztivál én pedig rögtön kezembe is ragadtam az új logóval ellátott fesztiválpoharat és nekiestem a kínálatnak.

Az első meglepetés az volt, hogy bár el lehet vinni a tavalyi fesztiválpoharat, de idén mégis van új verzió belőle, amin már más logó van, Beers Festivals of Budapest felirattal. Ez kicsit sejtelmes és feltételezhetően több sörfeszt is lesz, ahol ezek a poharak köszönnek majd vissza. A nyomaton látható például a Budai Vár is, ami valószínűleg azért lehet, mert lesz újra Budavári Sörfeszt augusztusban! Ez nem nagy titok, a programfüzet hátoldalán is ott virít az infó. Javaslom ruházzatok be egy idei, új fesztiválpohárra, mert szerintem sokkal jobban néz ki, mint a tavalyi. Sok pultnál láttam még a tavalyi poharakat, érdemes körbejárni, hogy biztos az új szériából kapjatok.

A sörkínálatot tekintve nem okozott csalódást a fesztivál, temérdek sör közül lehet választani. Kint vannak a nagy gyárak több standdal is, illetve a Pilsner egy furgonnal. De kisüzemiből is óriási a választék és vannak eddig nem említett meglepetések is, úgyhogy a korábban ajánlott sörlistát érdemes ezekkel a tételekkel bővíteni. A Dezső standjánál például eddig nem említett Gravity Brewing sörök ütötték fel a fejüket a csapokon, kétféle is (Prometheus és Red Shift). A Krak’n Town standjánál találhatok még egy kis „maradékot” a BPBW szortimentből, ugyanis a Mykonos NO-IBU és a Moor SOLO sörök érhető még el csapon, „amíg a készlet tart” jeligével. Ugyanez mondható el a mellette lévő Brewdog standról is, ahol az extra ritka (konkrétan a Szigetországon kívül még nem kerültek csapra!) Brewdog Overworks két söre van csapon. Az Edgelord és a Rhus is sour sörök, úgyhogy garantált, hogy felejthetetlen élmény lesz (nyilván az ára is). Még mindig nem értek véget a meglepetések, ugyanis a Rizmajer legújabb koprodukciós söre a fesztiválon debütál, itt kóstolhatjátok először a Melonade Fruit APA-t. Ez egy görögdinnyés sör, amit 3 főzde hozott össze. Kicsit fura, hogy egy ennyire érdekes sört egyszerűen csak úgy tűntettek fel a táblán, hogy „Dinnyés”, bár ez amolyan tipikus Rizmajeres, már csak kicsit lepődöm meg rajta.

Fontos infó, hogy nem kell a kiállítókra és a szerencsére bíznunk magunkat, ha szeretnénk tiszta pohárból inni a következő sörünket, hiszen vannak kihelyezett pohármosó állomások a fesztiválon. érdemes kihasználni a lehetőséget és tiszta vizet önteni a pohárba! Egy testes stout után azért nem az igazi egy lazább IPA-t inni. Helyileg a Rizmajer stand mellett és az Uradalmi/Fehér Nyúl stand környékén vannak pohármosók.

A kajás standok nagyon királyul néznek ki és bármennyire is tűnik Unicumosnak az Unicum stand valójában az is egy kajapont. Természetesen ránéztem a már ajnározott Zabáljcsak!-ra is és le is fojtottam a söröket egy Hot&Spicy-val.

Én megspóroltam magamnak a HelloPay kártya kiváltását, mert a telefonommal fizettem, de ha érintéses fizetésre alkalmas a bankkártyátok, akkor is felesleges a HelloPay.-el bajlódni Bár azért érdemes készpénzzel is készülni, mert ahogy azt írták is az készpénzes. Elég kellemetlen tud lenni, ha kifogysz az apróból. A WC-ért pedig megéri a 200 forint, tekintve, hogy tiszták, van szappan és kéztörlő.

Azt beszéltük a többiekkel, hogy amióta nincs Főzdefeszt azóta észrevétlenül ez a rendezvény nőtte ki magát a legnagyobb sörfesztiválnak és ténylegesen hiánypótló is. Központi helyen van, könnyen elérhető, nem leszünk klausztrofóbiásak, mert be van szorítva egy talpalatnyi helyre a fesztivál. Nagy a sörválaszték, az átlag söröket kedvelők ugyanúgy megtalálják az ízlésüknek valót, mint a magamfajta sörgeekek. Nyilván ezekkel a kijelentésekkel lehet vitatkozni, de ha visszagondolunk, akkor anno a Főzdefeszt vezette be a fizetős WC-t és a poharat is, mint belépő… Természetesen nem ugyanaz a célközönség, de nem is kell annak lennie, szerintem így szép a sörfesztivál szezon. Menjetek ki és igyatok egy jó sört!

A technikai részletek (nyitvatartás, program, stb.) ITT!

Friss infókért és kérdések a szervezőköz ITT!

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel