Main Area

Prémium legelőkre tévedtek a kecskék

A Kozel márka is becsatlakozik a hazai megújuló sörtrendekbe és kicsit megváltozott formában, erősebb beltartalommal próbál új híveket szerezni a sörmárkának itthon.

A Kozel sört már nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, hiszen már megszokott terméknek számít a sörök között. Most viszont a Dreher úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy új változatával, mégpedig a Kozel Premium bevezetésével itthon, amivel az évek alatt kialakult sörínyencekre céloznak.

A bevezetés nem egyszerűen az jelenti, hogy egyszerre lesz majd a polcokon a korábbi svetly változat, hanem azt fogja váltani az új sör. A Drehernél is így a prémium kategóriájuk portfólióját próbálják szélesíteni. A Premium verziónak magasabb az extrakttartalma (11,25 B°) és az alkoholtartalma (4,6%) a svetly-hez képest, így ezeknek köszönhetően testesebb, habosabb és sötétebb színű. Vojtěch Homolka sörmester így jellemzi: „A Kozel Premium lager közepesen malátás sör, kiegyensúlyozott ízvilága rendkívül ihatóvá és kellemesen friss ízűvé teszi.”

Az új recept piacra kerülését nem rejtik véka alá, hiszen a dobozokon és üvegeken is változik a csomagolás. A palackokra és a dobozokra „Új recept, gazdagabb ízvilág!” feliratú, piros színű címke került.

Hamarosan csinálok egy összekóstolást is a svetly verzióval, még találtam egyet a boltban, úgyhogy rögtön rá is raboltam.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel