Main Area

Programajánló - 2017. október 30- november 5.

A Halottak napja és a Halloween elhozta erre a hétre a várt program-dömpinget. Sörös előadás, premier, csapfoglalás vagy gourmet vacsora: bármit keresel, a következő 7 napban meg fogod találni.

Budapest

2017. október 31. - Szikra Espresso Tonic APA Sörpremier
Pár észrevétel következik: A tonikos kávé jó és nem olyan, mint amilyenre számítana az ember. A sör jó, erről szól ez az egész oldal is. Grabovszky sörkoktéljai jók, egyszerre furcsák és újszerűek. A Fehér Nyúl ízesített sörei megint csak jók, ezt bizonyította a Sztyepp nevű homoktövises IPA és a gin fűszerezésű Dzsinn is. Mi lesz ennyi jó dologból, ha összeadódik? Nyilván valami jó!
Helyszín: FIRST Craft Beer & BBQ, 1074 Budapest, Dob utca 3.

2017. október 31. - Steampunk halloween a Krak’n Townban
Este van. A gázlángok pislákolása megcsillan a mindent behálózó bronzfényű csöveken. A cilinderek, fűzők és szoknyák rengetegében megmozdul valami furcsa. Valami, aminek nem kellene mozognia. Valami halott. Feléd tart. Mit teszel? Természetesen kérsz tőle még egy sört. Mi több, ha Te is beolvadsz a tömegbe, mint a kor élő vagy halott lakója, a szezonális finomságok árának felét a Krak’n állja helyetted.
Helyszín: Krak’n Town, 1085 Budapest, József körút 31/A.

2017. október 31. - Beerganika Halloween sörvacsora
Ha a halloweeni csokik és cukorkák nem elégítik ki gasztronómiai csodák után vágyakozó éned, ez az esemény neked való. Az ijesztgetés helyett ugyanis 5 fogásos sörvacsorában lehet részed helyi alapanyagokból és helyi sörökkel. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött a [email protected] e-mail címen.
Ára: 11990 Ft
Időpont: 19:00
Helyszín: Borganika, 1072 Budapest, Klauzál tér 11.


2017. november 01. - A kisüzemi sörfőzés kulisszatitkai
Ogre bácsi sörözője újból oktatási intézménnyé lényegül át, a katedrát pedig ezúttal Németh Anti foglalja el. A tananyag a régmúltból most a közelmúltba, sőt a jelenbe repít minket, hisz a magyar sörforradalom kezdeteinél is jelen lévő sörfőző mester bemutatja, honnan is indult az új hullámos sörfőzés. A „száraz” tényeket persze folyékony kenyérrel is ér leöblíteni.
Időpont: 19:00
Helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.

2017. november 02. - Balaton17 Brewing Co. Csapfogalás
A Balaton nem nyugszik, a mi legnagyobb örömünkre. Nem rég még az Élesztő csapjait foglalták el, most pedig a Léhűtőbe bútoroznak be egy rövid időre. Az eseményre 4 sört ígértek, de egyelőre még csak 3 neve publikus. Hogy mi a 4.? Új főzet? Vendégsör? Esetleg egy hordó egy elhagyatott kúria pincéjéből? Lehet tippelni!
Helyszín: Léhűtő, 1076 Budapest, Holló utca 12-14.

2017. november 03. - Stu Mostów Premier - A gyíkok már a spájzban vannak!
Amíg a nagytestvér, a Dezső éppen felveszi a téli bundáját és átalakul, addig a Corvin Sétányra hozzák a söröket. Most éppen a lengyel Browar Stu Mostów lesz csapon 6 sörrel.

Időpont: 18:30 
Helyszín: Neked Csak Nyolc, 1082 Budapest, Corvin Sétány 2/B 

2017. november 05. - Sör Szeminárium az Édes Érzésben – APA (american pale ale)

Bár nem értek a kínai horoszkóphoz, ez a hét mégis a Fehér Nyúl hete lesz. Az új főzetük keddi bemutatkozása után ugyanis besűrítettek még a naptárukba egy hét végi előadást az APÁ-ról. De ha már itt tartunk, nekünk is érdemes lesz felszabadítani a következő 6 szombatot is, hiszen a mostani kóstolással egybekötött előadás egy 7 részes kurzus kezdete, melynek résztvevői tudással, magyar és nemzetközi sörökkel, sőt saját főzet elkészítésének lehetőségével is gazdagodhatnak.
Ára: 5000 Ft
Időpont: 17:00
Helyszín: Édes Érzés, 1114 Budapest, Bartók Béla út 37.

Vidék

2017. november 03-24. - Minden héten Sör Péntek!
Újfent egy hagyományteremtő esemény, ezúttal egy egri kraft kocsmából. A ZuzmÓban ugyanis a november minden péntekén egy nyílt sörkóstolót lehet elcsípni, ahol a 8 csapon lévő kisüzemi sörből 3, illetve 6 tételt szolgálnak fel az érdeklődőknek sörkorcsolya kíséretében.
Ára: 3 tétel esetén 2590 Ft, 6 tétel esetén 4390 Ft
Helyszín: ZuzmÓ BBQ & KRAFT Pub, 3300 Eger, Almagyar u. 1.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel