Main Area

A nyár előszelét már a kakasos sörök is megérezték

A Vaskakas Sörfőzde nemrégiben indította el a limitált, kísérleti szériáját, a Uniqueline sorozatot. A tavaszi idő pedig tökéletes táptalajnak bizonyult ahhoz, hogy ki is jöjjenek a második taggal!

Feltűnt a sarkon a jó idő és ezzel a könnyed, nyári sörök ideje is elérkezettnek látszik. A saison, mint sörtípus elég jó választásnak tűnik a parkban szürcsölgetéshez, pontosan ilyennel rukkoltak elő most a Vaskakasnál, a Summer is Coming képében, ami egy belga saison lett. Ez a limitált szériás söreik második darabja (az elsőről, a Panonnhalmi Charlatanról itt írtunk).

Az elmondásuk szerint erre számíthatunk: „Könnyed, világos saison fehér habkoronával, citromnáddal ízesítve. Illatában észteres, fűszeres és gyümölcsös. Ízében frissítő, könnyed, üde, igazi nyári sör citrusos ízvilággal, melyet malátás jegyek támasztanak meg. Komlózása és keserűsége is visszafogott, hogy a citrusos zamat domináljon.”

Kíváncsian várjuk mi lett a végeredmény, mert a széria első söre elég bitangul sikerült és ha ez is hasonlóképpen sikerült, akkor jó eséllyel érdemes bevásárolni belőle.

SAISON = SZEZON

Kezdetben belga mezőgazdasági munkások fogyasztották ezt a könnyed, frissítő sört. A „szezon” név arra utal, hogy általában télen főzték le, amikor nem volt munka a szántóföldeken, aztán a meleg nyári napokon ezzel az itallal frissítették fel magukat a dolgos aratók, tehát a fogyasztása szezonjellegű. Elvárás a stílussal szemben, hogy könnyed és szomjoltó legyen, ne üsse fejbe a jó munkásembereket.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel