Main Area

Hazai Oktoberfest programajánló – Sok kicsi, sokra megy

A müncheni sörfesztivál az év egyik legnagyobb sörös eseménye minden évben, kivéve idén, ugyanis elmarad a járványhelyzet miatt. Viszont ha már utazni amúgy sem igazán lehet, szerencsére hazai verziói is vannak az Oktoberfestnek, ezeket gyűjtöttük most egybe!

Az Oktoberfestre minden évben egyedi fesztiválsöröket készítenek a sörfőzdék, amik többnyire csak a sörfesztiválon kaphatóak. Viszont idén minden felborult a COVID miatt, és ez alól a sörfesztek sem kivételek. Münchenben is olyanra volt példa, amire még nem nagyon, ugyanis elmarad az Oktoberfest! Szerencsére viszont eléggé rámennek a témára a hazai főzdék és kocsmák is, úgyhogy az ország elhagyása nélkül is lesz lehetőségünk kicsit Oktoberfest hangulatba kerülni, legalábbis ami az evést-ivást illeti. Nézzük is miből lehet válogatni Oktoberfest programok tekintetében!

2020.10.01–14. - BeerstrOktóber fesztivál

A Beerstro-ban két héten keresztül nyomatják a sörünnepet és nem is akárhogyan. A Paulaner idei Oktoberfest sörét vágják csapra és mindezt megkínálják egy igazi sörös kajamenüvel is! Az Oktoberfesti menüajánlatuk: csülök, tört burgonya és párolt káposzta + egy korsó Oktoberfest sör = 3500 Ft! A csülköket előre KELL lefoglalni, mert nagyon durván rárepültek a népek, ide csörögjetek foglalásért: +36 70 387 1237.

Helyszín: Beerstro14

2020.10.02-03. - OKTOBERFEST | Avagy sörkóstoló a belváros szívében

A Fröccsterasz is szeretne beszállni az Oktoberfest feelingbe, de ők annyival teszik ezt meg, hogy csapra teszik a Paulaner idei fesztiválsörét és a korán érkezők még autentikus fesztiválkorsót is kapnak cserébe. 2 napig a long drinkek mellé igyatok fesztiválsört!

Helyszín: Fröccsterasz

2020.10.08-22. - FIRST LOCAL OKTOBERFEST

A FIRST srácok sem maradhatnak ki egy hosszabb Oktoberfestezésből, amit nem a Taproomban, hanem a város közepén, a Madách téri egységben tartanak majd. A kínálat elég változatos és minden menühöz 1 literrel kínálnak a saját Oktoberfest sörükből.

  • Oktoberfest sült csülök baconos hagymás burgonyával + 1.0 liter Oktoberfest lager - 4690 Ft
  • Októberfest sült kolbász bajor káposztával + 1.0 liter Oktoberfest lager - 4290 Ft
  • Oktoberfest sült csülök baconos hagymás burgonyával - 2790 Ft
  • Oktoberfest sült kolbász bajor káposztával - 2490 Ft
  • Oktoberfest lager 1.0 L - 2200 Ft

Helyszín: FIRST Local

2020.10.08-11. - Oktober Biergarten a Gellértben - október 8-11.

A Serfőző bandája sem hagyhatja szó nélkül az Oktoberfestezést, visszatérnek a szokásos beltéri sörfeszt főhadiszállásra, a Gellértbe. Most viszont a Gellért Söröző teraszára települnek ki két házikóval és onnan lehet literes korsóban inni a söröket. Azonban az Oktober Biergarten hangulata magát a Gellért Sörözőt is beveszi, úgyhogy akár bent is rá lehet repülni a sörökre, amit bajor ruhákba bújt lányok szolgálnak fel.

Helyszín: Gellér Söröző & Brasserie

2020.10.10. - FIRST Oktoberfest Sörbemutató & Grillparty

A FIRST sörfőzde megint sajátosan csinálja a fesztivált. Egész pontosan a már megszokott helyszínen, a Taproomban szerveznek Oktoberfest-et, ahol a tavalyi év után, idén újra a saját főzésű fesztiválsörüket, az Oktoberfest lager-t lehet kóstolni. De ha esetleg nem kenyeretek a lager, akkor sem fogtok premier nélkül maradni, mert a 'Sup Bro is itt fog debütálni, ami egy DDH dupla NE IPA! Nyilván lesz kolbász és burger is, hogy ne maradjon senki éhen, úgyhogy minden adott egy király sörözéshez.

Helyszín: FIRST Taproom

Ezen kívül lesz még a KEG-ben is Oktoberfest menü, egyelőre esemény még nincs hozzá. Viszont a kínálat elég szexi, mivel kétfajta Oktoberfest sört és plusz kettő kiegészítő németet tesznek csapra. Plusz nyilván lesz csülök, kolbász és sörperec is. Részletek ITT.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel