Main Area

Új arculat a Horizonton

A sörfőzdéknek is néha szüksége van egy kis ráncfelvarrásra. A Horizont elég komolyan vette ezt a dolgot és nem csak az arculaton változtatott, hanem a szortimentet is átalakította kicsit!

Horizont sörfőzde még 2013-ban kezdte meg a működését és azóta elég messzire jutottak. Akkoriban még gerillák voltak, ami annyit jelentett, hogy nem volt saját sörfőzdéjük, az első söröket más főzdéjében kotyvasztották. Az újhullámos sörmárkák közül az elsők között nyitottak saját főzdét, hogy megfelelő minőségben készülhessenek a söreik. Ennek eredményeképpen 2017-ben első magyar sörfőzdeként nyertek nemzetközi díjat Dublinban, majd azóta az alapszortimentjük is bezsebelt díjakat. Ma már a Főzdeparkos brigád oszlopos tagjai és az egyik legismertebb hazai főzde.

„Hiszünk abban, hogy mindig van jobb sör.” – nyilatkozta Szalai Tomi a Horizont marketing managere. „Törekszük rá, hogy a külföldi inspirációk alapján elhozzuk a legfrissebb, legjobb söröket és trendeket a hazai fogyasztóknak is. Ez vonatkozik a minőségre, a sörök stílusára és a megjelenésre is természetesen. Az elmúlt egy évben azt vettük észre, hogy az arculatunk „elfáradt”, nem képviseli azt, amit mondani szeretnénk magunkról. A kézműves sörfronton nagyon gyorsan változnak a dolgok, így nekünk is lépni kellett. Szerettünk volna olyan megjelenést, ami nem csak itthon etalon, de külföldön is megállja a helyét a legjobbak mellett. Fontos volt számunkra, hogy egységes arculatban gondolkodjunk ahogy eddig is, de felismerhetőbb, rendezett szín- és formavilággal. A söreinknek karaktere van, neve van, mindegyik mögött egy történet bújik meg, így fontos volt, hogy olyan valakivel tudjunk együtt dolgozni, aki különböző technológiákkal meg tudja jeleníteni ezeket a személyiségeket.”

Ennek lett az eredménye a megújult Horizont szortiment. A sörfőzdét érintő fejlesztések amolyan „motorháztető alatti” dolgok a fogyasztók számára egészen addig, amíg nem bontják ki a söröket, mert akkor már igenis lehet érezni a befektetett munkát. Ami viszont elsőre szembetűnik az az új logó és a vadiúj címkék. Csavartak egyet a dolgokon és az alapszortiment (is) egységes kinézetet kapott. A régi, elég oldschool külalak már a múlté és egy trendi címketerv váltja. Azonban nem lenne elég, ha csak a címkék változtak volna meg, hiszen az alapsörök nevei is többnyire a sörtípust magát jelentették, de már ez is a múlté. Leültek egy pár sör mellé (valószínűleg többszöri alkalmakról van szó) és kiötleteltek mindegyik sörhöz egy saját nevet.

Az új, színekkel játszó arculat elég ekletikus lett, a kifejezés pozitív értelmében, ami sokkal jobban illik a mostani trendekhez, nekem abszolút bejött az új design. Az pedig szerintem már tényleg nagyon régóta érett, hogy a sörök kapjanak valami fantázianevet, mert gyakorlatilag már ez is egy külön "versenykategória" a főzdék között, hogy ki tud menőbb nevet adni a sörüknek. Mindezt tették úgy, hogy nem vesztette el a tájékoztató mivoltát a kiszerelés, mivel az üveg nyakára felkerült a sör típusa.

Legutoljára ekkora horderejű átváltozást a MONYO produkált, amikor még 2017-ben újravarrták a teljes arculatukat és megszülettek az elborultabb címketervek, ami nekik is szintén jót tett. A Horizontnak is előnyére válik a váltás, szép munka volt! 

Egyelőre az alábbi sörök nevei változtak:

Lager – Herr Lager

APA – Easy A

Saison Witbier – Sailor Belle

Az alapszortiment pedig nem csak megváltozott, hanem 3 új taggal is bővült. Bekerült egy savanyú sör az állandó kínálatba, a Rebel Berry, ami egy málnás sour. Illetve egy könnyen iható stout is, ami Morning Joe néven fog futni és egész pontosan egy breakfast stout lesz. Illetve végül, de elsősorban megjött a közönségkedvenc Gentle Bastard kigyúrt változata, a Double Gentle Bastard! Úgyhogy már dupla IPA is van az alapsörök között, de ezeket sajnos még én sem tudtam megkóstolni, viszont ismerve a srácokat nem fognak csalódást okozni.

Folytatódik a már megszokott Pilot széria is, de jönnek szezonális sörök (pl. Günther / Jack the Triple / Night Shift) is , illetve lesz egy limitált termékkategória is, amibe az igazi durvulások kerülnek majd be. Hogy kontextusba helyezzük a durvaságokat elég csak a Rice Rice Baby-re vagy a Tennessee whiskys Night Shiftre gondolni. Ezek limitált mennyiségben készülnek majd és a többsége hordóérlelt lesz. Ezek közül kettőt már meg is lehet kóstolni a Belvárosi Sörfesztiválon, ahol egy rumos és egy tennessee-s hordóban érlelt sör lesz majd csapon. És mindezek mellett még lesznek a kollabok és egyéb adhoc nyalánkságok is a repertoárban, amik szintén egy külön kategóriát alkotnak majd.

Mint a mellékelt felsorolás mutatja eléggé rákapcsoltak a srácok, mi csak azt sajnáljuk, hogy egy májunk van, mert lehet az nem lesz elég, ha ez így megy tovább! 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel