Main Area

BeerBQ: Baja megint sörben fürdik!

A hétvégén újra elstartol az a bajai fesztivál, ami nálam tavaly is vitte a prímet saját súlycsoportjában. Itt a térség legnagyobb kertipartija, a BeerBQ!

Ha valaki emlékszik még, milyen karakterekkel töltöttem meg az étert tavaly nyáron, annak derenghet, hogy lelkesedéstől átitatva számoltam be egy fesztiválról, amire teljesen véletlenül akadtam rá. Ez volt a bajai BeerBQ, ami végül annyira bejött, hogy nálam csont nélkül vitte az év vidéki fesztiváljának díját, ami azért is hatalmas eredmény, mert a népünnepély nem a beszerezhetetlen amcsi sörökkel száll ringbe, de még nem is egy sörfőzde szervezésében került megrendezésre (bár a Yeast Side azért rendesen kivette a részét a dolgok beindításából). Egész egyszerűen csak jó volt a hangulat, a minőségi sör és a jó kaja körül forgott minden, és a kiállítókon is lehetett érezni, hogy ide bizony szerelemből jönnek ki, nem csak forintokat gyűjteni. Egy szó mint száz, jó érzés volt ennek részét képezni, most pedig visszatér a fesztivál, méghozzá

július 26. és 28. között

a bajai Tóth Kálmán és Szent Imre téren

(azaz a Sétáló utca és a templom környékén)

Mire számíthatunk?

Jó pár héttel ezelőtt már beszámoltam, milyen gasztrokincseket mutattak be a fesztivál majdani résztvevői, azóta pedig már végigkóstolhattam a még éppen főzdenyitás előtt álló Brew Your Mind szokás szerint telt, gyümölcsös és hibátlan APA-it és IPA-it, a Fekedi Stifolder sokszor rusztikus, történelmi lépcsőket is megelevenítő, magyar nagydíjas kolbászait és szalámijait, a Decsi Hegyi Finomságok desszertjeit és a Miss Mangalica igazi ősmagyar fajtából készült ételkölteményeit. Aki hallott már ezekről a nevekről, talán nem kell tovább győzködjem, de aki telhetetlen, annak is van egy all-star főzde felhozatal, hisz a fent említett Brew Your Mind és az előtte bemutatkozó UGAR mellett várható még ide a

Yeast Side (itteni premier sörrel)

Beer Corner

az egész főzdepark (MONYO, Mad ScientistHopTop és Horizont)

Zip’s Brewhouse

Kapucinus

és még a Beercase kirendeltsége is tiszteletét teszi itt.

És a többi kiállítót akkor még nem is említettem…

 

Hasonlóan jól jár, aki csak bekapna valamit, hiszen

lesz itt szalámi a Kenyeres Birtoktól

chili szósz a Janchili jóvoltából

Rita házi szörpfőzdéje az alkohol mentes italokat biztosítja

na meg nyakunkba borul a masszív streetfood áradat, amit

a Zabáljcsak!

a Zing Burger

a Burger Bár-hol

a Pola Pola

a Tütü Gasztró Busz

a Smoke & Meat

és még jó pár más kiállító biztosít.

 

És ez még csak a gasztro rész, a mulatság ezzel még közel sem ért véget. A szervezők ugyanis gondoskodtak arról, hogy legyen mit hallgatni:

pénteken többek között Gál Csaba „Boogie”,

szombaton Little G Weevil,

vasárnap pedig Ripoff Raskolnikov

csap a húrok közé a nagyérdemű szórakoztatására.

Szóval lesz itt minden, mint a jó boltban. Aki pedig még most is kételkedne, annak megsúgom, hogy a belépés ingyenes és bár van fesztiválpohár (méghozzá nagyon menő), ez senkinek nem kötelező. Ha a sörtartály megtelne, a szervezők igényes toaletteket is kihelyeznek, a gyerekeket pedig be lehet íratni a szintén a téren felállított játszóházba, vagy le lehet kenyerezni őket egy churros-szörp kombinációval, amíg apa-anya megkóstolja a sörgasztronómiai legújabb csúcspontját.

Ilyen felhozatal után pedig megegyezhetünk: ott találkozunk!

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel