Main Area

Sörös hetet tart az Interspar, plusz Dealbreaker a polcokon!

A különböző hiperszupermarketek előszeretettel repülnek rá a kisüzemi és ínyencebb sörökre, időközönként pedig tartanak egy nagyobb akciót. Most az Intersparon a sor és elég jó csomagot raktak össze!

A Spar és Interspar boltok már egy jó ideje állandó készletet tartanak a kisüzemi és import sörökből sörökből, méginkább igaz ez az Interspar boltokra, ahol ténylegesen van állandó választék. Sok esetben ráadásul még olcsóbban is lehet hozzájutni a megszokott kedvencekhez, mint akár a főzdék webshopjában. Nyilván mindenkit arra bíztatunk, hogy közvetlenül a főzdéktől vagy a sörshopokból szerezzék be a napi betevő söröket, de azért a pénztárcánk csábításának is érdemes néha engedni, ez olyan kb mint egy "csalónap" a diétában. Most pedig igazán megéri csalni!

Az első tételek nem a hazai kisüzemi szériát erősítik, de még a kisüzemit sem. Azonban a Hacker-Pschorr sörei nagy népszerűségnek örvendenek a fogyasztóknál, most ráadásul három különböző verziót is be lehet zsákolni, 599 forintos áron. A klasszik csatosüvegekben Kellerbier-t, Münchner Gold-ot és Weissbier-t lehet megtalálni.

A második batch is inkább az import kategóriát erősíti, amiben a belga vonalat a Leffe (Blonde, Dark, Ruby, Ambrée) képviseli, ami bár nincs akcióban, de ettől még mindig jó vétel. A Fuller’s portere már egy fokkal izgalmasabb vizekre evez, ha valaki eddig nem kóstolta meg, akkor 699 forintért érdemes egy esélyt adni neki. De valójában az igazi nagyágyúkat a nagyjából mindenki által ismert Brewdog szállítja, mivel a Punk IPA mellett az Elvis Juice-t is be lehet most tárazni. Őszintén szólva a Punk IPA minősége egy hullámvasútat is zavarbaejtene a sok fel-alá mozgással, úgyhogy ott kérdéses melyik széria van éppen palackozva. Az Elvis Juice viszont egy teljesen jó választás, ha szeretnél valami izgalmasabbat, de mégis klasszikus ízvilágot kapni. Egész pontosan egy Grapefruit infused IPA-t. 749-ért nem rossz választás. Feltéve, ha nem nézzük a hazai felhozatalt!

Hazai vonalon mozogva, ami instant get, azok a Rothbeer sörök, azokban nem lehet csalódni. Háromféle opciónk van: Távoli Galaxis (A TESZTÜNKET ITT TALÁLJÁTOK), White Space (A TESZTÜNKET ITT TALÁLJÁTOK), Pyromania (A TESZTÜNKET ITT TALÁLJÁTOK). Gyakorlatilag minden ízlést le is fednek ezzel, 629-es áron. Aztán itt van még a Pannonhalmi Főapátság (Róluk itt írtunk korábban) sörkínálata is, mind a négy sörüket 679 forint/db áron lehet hazavinni. A futottak még kategóriába tartozik még a Mad Scientist és a Dreher szerelemgyerkee, a Kőbánya X projekt első söre, az Underground Lager is. Némileg finomhangoltak rajta, úgyhogy azoknak is érdemes lehet megkóstolni, akik már az első szériát is kóstolták.

És a felsorolás végére egy kakukktojást hagytam, ami nem egy időszakos akció, hanem a Dealbreaker betörése az Intersparok polcaira! Valójában ez teljesen váratlanul ért, ugyanis a Hungaricool-ról magáról sem igazán hallottam korábban, de némi kutatómunka után rájöttem, hogy ez egy verseny, amire hazai készítésű termékekkel lehet nevezni. Na ezen a versenyen nyert a Dealbreaker duója, amivel megnyerték a dedikált polcra való kerülést az Intersparokban. Az árképzés is teljesen okés, 700 és 1000 forint között mozognak a sörárak. Négyféle sör kapható, a képen látható felhozatalban. (nem részletezem, jön majd külön cikk is róluk)

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel