Main Area

A hét sörfőzdéje – FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE

Nyakunkon az Indoor Fesztivál, így "A hét sörfőzdéjének" egy olyan társulatot választottunk, akiknek söreivel akár ott is találkozhattok.

Aki már fogott pár hazai palackot a kezébe, az megerősíthet, hogy kreatív névadásért és elborult vagy épp gyönyörű címkékért a hazai főzdéknek sosem kellett a szomszédba menniük. Azonban az még az itthoni erős mezőnyben is ritka, hogy egy főzde teljesen egy koncepció köré épüljön. Pedig a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE ezt tette és itthon egyedülálló módon forrasztotta egybe a sörfőzés szeretetét a vonatok iránti, örökölt rajongással. Így lett, hogy a különböző főzetek nevüket mozdonyokról kapták, a hely mintaboltjául egy állomásra hajazó hely, a SÖRVÁRÓTEREM szolgál, ráadásul a palackjaik nem ritkán főszereplői 1-1 vasúti ünnepségnek is.

A főzde először 2016-ban, 4 szerelvénnyel futott be: az amerikai stílusú summer aleIPA és stout mellett már akkor megpróbálkoztak egy erős belga golden ale-lel is, majd mivel mindet megszerette a közönség, a járműpark előbb egy németes sötét búzával, majd tavaly év végén egy ivósabb belga pale ale-lel bővült. Ez a hatosfogat pedig valódi versenyistállót alkot, amiről a palackokat díszítő érem-garmada mellett az is tanúskodik, hogy az előbb említett golden ale, az M63 BULLDOG hatalmas bravúrral 2018-ban megkaparintotta a dublini Craft Beer Cup összesített nagydíját is, így Bajnokok bajnokává koronázták az eseményen.

Ezek után talán látszik, hogy nem csak a vasút szerelmeseinek érdemes jobban megismerkednie a főzdével, a „csak” sörrajongóknak is érdemes IDE kattintaniuk pár plusz infóért a sörforrásról.

HA PEDIG NEM BÍZNÁD A VÉLETLENRE A SÖRÖK BESZERZÉSÉT, AKKOR IDE KATTINTVA MEGVEHETED CSOMAGBAN

Ha pedig úgy érzed, hogy nálad is lenne hely pár vonatos palacknak, nem kell mást tenned, mint válaszolni egy kérdésünkre és bízni a szerencsében.

Ismerd meg a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE söreit és nyerj!!

Melyik FŰTŐHÁZ sör nyert aranyérmet a 2017-es Dublin Craft Beer Cup-on?


Elolvastam és elfogadom a játékszabályzatot!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel